"Pasidaryk pats" rinkinys ,Oro band imtuvas,Didelio jautrumo ir aviacijos radijas

  • €15.29
  • €14.36



  • Dalintis:

Papildoma informacija

"Pasidaryk pats" rinkinys ,Oro band imtuvas,Didelio jautrumo ir aviacijos radijas

Specifikacija:

Jei, kaip ir daugelis skaitytuvas entuziastai ir kumpis operatorius, jus domina klausymas į visus jaudulio apraiška aeronautikos komunikacijos, bet trūksta įranga siekti savo interesų, tada gal ir Aviacijos-Band Imtuvas, aprašytos šiame straipsnyje, yra už jus.Aviacijos Imtuvas, skirtas sureguliuoti 118-135MHz juosta, pasižymi išskirtinėmis jautrumas, vaizdo atmetimo, signalo ir triukšmo santykis, ir stabilumo.Imtuvas puikiai tinka klausytis, žemės ir oro ryšių, susijusių su komercinių oro linijų ir bendrosios aviacijos.

Maitinamas iš 9 v alkaline baterija, ji gali būti imtasi kartu su savo vietos oro uostus, taip, kad nepraleistumėte momento, veiksmų.Ir net jei jūs niekur netoli oro uosto, šis mažas imtuvas bus pick-up visa žemė-oras " ir atvirkščiai pranešimus apie bet kokį lėktuvą ar žemės priemonę, per apie 130 km (190Km).

Grandinės Aprašymas:

1 pav. a schema Aviacijos Imtuvas--super heterodino AM (Amplitudės Moduliavimą) vieneto keturiais SSD: yra NE602 dvigubai subalansuotas maišytuvas (U1), yra MC1350 linijinis JEI stiprintuvo ("U2"), kurio LM358 quad op-amp (U3), ir LM386 garso stiprintuvo (U4).

Operacija, antenos, kuris jungiamas į J1 susitvarko ESU signalas.Kad signalas yra tada kartu per C1 trijų skyrių, sureguliuota-filtras tinklo, kurį sudaro L1-L5 ir C2-C6. Signalus į 118-135Mhz VHF (Very High Frequency) intervalas kartu, per C7 į VHF tranzistorius (Q1), kai signalai yra stiprinama.Iš ten, signalai yra fed-C8 įvesties U1 (į NE602 yra dvigubai subalansuotas maišytuvas), kuri šioje paraiškoje tarnauja kaip vietos generatorius.Kintamo induktyvumo (Vietinis Generatorius L6) ir su juo susijusi kondensatorius tinklo vietos generatorius dažnis 10.7-MHz didesnis nei priimamų 118-135MHz signalus.Tiuningo tinklo , kurį sudaro varactor diodas D1 ir potenciometru R1, leidžia vietos-generatorius dažnis turi būti sureguliuota per apie 15MHz.

Į 10.7-MHz skirtumas tarp gauto signalo ir vietos-generatorius (LO) dažnį (t.y., Tarpinio Dažnio arba JEI) yra išvesties pin 4 U1 į 10.7-MHz keraminiai filtrai (FIL1).Filtras naudojamas siekiant užtikrinti, siauras band pass ir aštrus signalas atranką.

Produkcija FIL1 yra stiprinama Q2 ir tada paduodamas per C16 į U2 (yra MC1350 JEI stiprintuvas), kuris, kaip sukonfigūruoti taip pat siūlo Automatinis stiprinimo Valdymas (AGC), kaip mes pamatysime netrukus.Pagausinti 10.7-MHz, JEI signalas pasiekė naudojant kintamą transformatorius T1. ESU garsas yra tada demodulated pagal diodas D2. Po to, garso signalas paduodamas iš eilės per keturis skirsnius U3 (a LM358 quad op-amp).

Atkreipkite dėmesį, kad dalis U3-a išėjimo signalas yra grąžinamas per rezistorius R25 su AGC-valdymo pultelis U2 kontakte 5. Kad signalas yra naudojamas automatiškai sumažėja pelnas, U2, kai stiprūs signalai yra arba automatiškai padidinti U2 įgyti silpnus signalus.Kad saugo produkcijos apimtis apygardos per patogiai klausytis asortimentą nepriklausomai nuo stiprumo gaunamus signalus.

Imtuvas circuit taip pat yra squelch grandinę, kuri yra kontroliuojama potenciometras, R3, kurie yra naudojami žudyti atsitiktinius triukšmo žemiau pasirinktą ribą.Kai yra tinkamai nustatyti, squelch rankenėlę iš esmės pašalina foninį triukšmą, todėl, kad visi jūs, netoli yra gaunamus signalus, kurie gali būti pareikštas naudoti lygį.Potenciometru R2 kontroliuoja bendrą garsas paduodamas per C26-U4, yra LM386 žemos įtampos garso stiprintuvas.Dėl bendro projekto ir squelch control, garso išvesties, yra gana žemas aplinkos triukšmo, ir dar jis sugeba vairuoti paprasta, ryšių garsiakalbį arba ausines puikios garso lygius.

Statyba:

Vieną kartą jūs turite gauti visus komponentus ir valdybos Aviacijos Imtuvas, statybos gali prasidėti.Dalių išdėstymo schema yra parodyta Pav.Kai montavimas projekto, ypač rūpintis, kad poliškumas-jautrūs komponentai (elektrolitinius kondensatorius [keep veda, kaip trumpas, kaip įmanoma], diodai ir tranzistoriai) yra tinkamai įrengti.Tik viena įdiegta atgal gali sukelti sunki žalos!

Ritės (Aircoils) L1,L3,L5 galima lengvai 5mm grąžtas.Prieš vėjo juos, sunkiai emalio kiekvieno pabaigos, apie 5mm.Tada vėjo 1,5 eilės (2-posūkiai yra gerai, taip pat).Aš žinau, tai gali būti sudėtinga, ypač jei turite didelių pirštus, kaip man.Pradėti diegti pasyvieji komponentai (6 šokliavarlinės laidai, kištukiniai lizdai, rezistoriai, kondensatoriai, ritės).Po įdiegti veikliųjų komponentų; diodų, tranzistorių, ir SSD.Kai aktyvūs komponentai buvo sumontuoti, patikrinti savo darbą, už įprastos statybos klaidų; šalto litavimo jungtis, pamestų arba atvirkštinių švino komponentai, lydmetalis tiltus ir kt.Kai jūs turite nustatyti, kad jis grandinė buvo tinkamai sumontuotas, tai laikas turi atsižvelgti į aptvarą, kad namo administratorius.

Imtuvo plokštės gali būti įsikūręs bet kurioje aptvaro, kad jums pasirinkti.Naudoti nuotrauką viršuje šis projektas kaip pavyzdys, jei norite.

Antenos Aviacijos imtuvas gali būti taip paprasta, kaip 21 colio ilgio vielos ar teleskopinė antena, ar galite gauti išgalvotas ant stogo sumontuotų aviacijos antenos.Jei esate netoli oro uosto, gausite daug on-the-air veiksmų iš vielos arba teleskopine antena.Tačiau, jei esate daugiau kaip keletą mylių, geras stogas-mount (arba skaitytuvo (skenerio)) antena " siūlo didelį pagerėjimą.

Žymos: airband, oro juosta, radijo imtuvas dažnių juosta oro, airband radijo imtuvas, didelio jautrumo multi band radijas, oro band gauti, antenos sst, bel air grupė, imtuvas oro juosta, airband radijas.


  • Pakuotė: No
  • Modelio Numeris: 000
  • Elemento Tipas: Adapteris
  • spalva: žalia
  • Prekės Pavadinimas: ZWAAJKQK

Parašyti atsiliepimą

Reitingas?




Jums taip pat patiktų


Paramos 24/7
Telefonas
El.paštas
[email protected]